Meer over de Rollé Groep

Met een voorraad van 20.000m³ in Europees eiken, zijn wij een unieke leverancier in Europees hardhout.
Met vestigingen in Nederland, Frankrijk en Oekraïne, hebben we verschillende mogelijkheden om u direct uit voorraad te leveren.

50 jaar liefde voor hout

Vanaf de start in 1966 heeft Rollé zich ontwikkeld van een lokale hardhout leverancier in de internationale europese eiken leverancier die het vandaag de dag is. Gedurende deze jaren werden verschillende mijlpalen bereikt. Mocht u meer willen weten over ons, leest u dan gerust onze geschiedenis eens door.

 

Rolle is opgericht in het jaar 1965 en in 1966 wordt Antoon van den Hurk de eerste werknemer. Gedurende de daaropvolgende jaren groeit Rollé en diverse droogkamers en opslagplaatsen worden gebouwd. Ook het hoofdkantoor wordt gerenoveerd en uitgebreid.

In 1986 vind een management buy-out plaats en Antoon van den Hurk neemt hierbij Rollé over. Vanaf dit moment verbreedt Rollé haar horizon en verschuift de focus van de nationale markt meer naar een internationale oriëntatie.

1989 is het jaar waarin Rollé een zagerij opent in Frankrijk. Hier wordt ook begonnen met het drogen van de productie. Gedurende de volgende 10 jaar blijft Rollé zich uitbreiden. Het hoofdkantoor wordt wederom uitgebreid en Rollé wordt de enige importeur van Pollmeier Benelux beuken producten. Ook wordt het franse verkoopkantoor AR Bois opgericht.
 

Rollé blijft zich ontwikkelen en alles gaat voortvarend, totdat in 2003 bijna geheel Rollé in Schijndel afbrandt. 8 droogkamers en vrijwel de gehele voorraad wordt verwoest. Ondanks of wellicht dankzij deze onfortuinelijke gebeurtenis, wordt het begin van een nieuw tijdperk in gang gezet. Allereerst worden Ton en Deevid van den Hurk, de zonen van Antoon, betrokken bij Rollé. In de daarna volgende jaren wordt Rollé uiteraard opnieuw opgebouwd. De bouw van de volledige geconditioneerde werf wordt afgerond en de gepatenteerde buitendroging wordt ontwikkeld en gebouwd. Verder worden nieuwe vestigingen opgezet in Frankrijk en in Oekraïne.

Sinds 2008 is Urolumber LCC volledig operationeel en tot deze dag is onze vestiging in Oekraïne een van onze prestaties waar we erg trots op zijn. Via onze werf in Oekraïne is het voor ons mogelijk ons europees eiken te verzamelen en daarnaast wereldwijd leveringen te verzorgen. Het is dan ook dankzij onze vestiging in Oekraïne dat wij onze processen en manier van werken verder hebben kunnen optimaliseren en onze klanten het prijs/kwaliteit niveau van vandaag de dag kunnen bieden.

Een andere belangrijke mijlpaal is de groei van Rollé en de overname van Rollé van vader op zoon(s). In 2012 nemen Ton en Deevid van den Hurk Rollé over en alhoewel dit officieel het moment is waarop Antoon terugtreedt uit de directie, is hij vandaag de dag nog bijna dagelijks hard aan het werk voor Rollé.

Tenslotte begint Rollé in 2015 met de productie van lamellen. Nog een mijlpaal welke Rollé maakt tot het bedrijf wat het vandaag de dag is.

  • Een internationaal bedrijf met vestigingen in Nederland, Frankrijk en Oekraïne.

  • Een bedrijf met een jaarlijkse inkoop van 20.000m³, voornamelijk europees eiken, bij meer dan 60 zagerijen.

  • Een bedrijf dat haar hout sorteert naar haar eigen gecreëerde hoge standaard en via haar optimale werkproces verwerkt in een van haar vestigingen in Frankrijk, Nederland of Oekraïne.

  • Een bedrijf dat direct uit voorraad wereldwijde leveringen verzorgt.