Bij Rolle zorgen we niet alleen voor onze producten. We doen ook onze uiterste best om zorg te dragen voor de natuur, aan wie we alles te danken hebben.

Zo is Rollé PEFC gecertificeerd. Wat betekend dat onze producten niet ontstaan zijn uit controversiele bronnen. Verder komt de energie voor onze droogkamers in Nederland van een WKK-installatie. En overtollige energie wordt teruggeleverd aan de nederlandse energieleveranciers. Verder kunnen we met trots zeggen dat we ook in Frankrijk en Oekraïne geen energie verspillen. Onze droogkamers in Frankrijk en Oekraïne worden namelijk gestookt op houtafval.

Verder kunnen we meer hout transporteren op een vrachtwagen omdat we al ons hout drogen. Bij drogen krimpt het hout en neemt het gewicht af. Hierdoor kunnen we meer gedroogd hout op een wagen laden dan wanneer deze nog vers is. Dit zorgt voor transportvoordeel en daardoor minder uitstootgassen. Uiteraard worden er nog minder uitstootgassen geproduceerd wanneer we vanuit onze vestiging in Frankrijk en/of Oekraïne direct aan onze klant leveren.