Onze buitendroging is uniek. Hier worden onze pakken voorgedroogd. Na ontvangst van de bundels van de zagerij, worden alle pakken opgeslagen in onze buitendroging. Ieder pak staat hier minstens 3 maanden te drogen en we hanteren hierbij last in last out. In onze buitendroging kan ons hout geleidelijk terugdrogen naar een acceptabel vochtigheidspercentage, voordat het in de droogkamer gezet wordt.

Wat onze buitendroging uniek maakt is de gepatenteerde constructie met automatische computergestuurde sproeisysteem. Deze sproeiers helpen bij het voorkomen van scheuren in het hout, welke kunnen ontstaan wanneer het hout direct in de felle zon staat te drogen.
Verder zetten we de pakken altijd met de kopse kant tegen elkaar om ook kopscheuren te minimaliseren.

Een andere unieke eigenschap van onze buitendroging is het luchtgat tussen de rijen. Deze zorgt voor een luchtstroom tssen de pakken voor optimale en gelijkmatige droging.
Verder, om gelijkmatige droging van de planken te garanderen en kromtrekken te voorkomen, wordt op alle bovenste planken een betonnen plaat gezet. Dankzij het gewicht hiervan drogen de pakken recht en vlak.

Verder hebben we onze eigen jute doeken. Wanneer gewenst door onze klanten worden deze doeken op de kopse kant van de pakken gedaan om de pakken verder te beschermen tegen wind en direct zonlicht. Om verdere vorming van scheuren te voorkomen.

Terwijl de meeste van onze concurrenten hun hout buiten opslaan op een open veld, of onder een klein afdakje, hebben we bij Rollé een buitengewoon "premium process". Hiermee bedoelen we dat onze planken gedroogd worden met de best mogelijke zorg. Ons gepatenteerde buitendroging is een cruciaal onderdeel binnen dit premium process.