Bij Rolle vinden we kwaliteit belangrijk. Wij zijn erg trots op onze uitstekende en uniforme kwaliteit. Om dit te bereiken controleren we de kwaliteit van onze producten op verschillende punten in ons productieproces.

Allereerst wordt de kwaliteit gecontroleerd door onze inkopers bij de verschillende zagerijen.
Vervolgens wordt ons Europees eiken, Essen en Steenbeuken ook gecontroleerd bij aankomst op onze werf. Van elke binnenkomende wagen worden ten minste vijf pakken grondig gecontroleerd. Tenslotte wordt na drogen de kwaliteit voor een derde keer gecontroleerd in ons premium grading process.

Dit premium graded proces is onze unieke sorteermethode waarbij elke plank, plank voor plank wordt gecontroleerd. Hierbij controleren we van elke plank de kwaliteit en dit is dan ook een van de redenen dat wij onze klanten een uniforme continue kwaliteit kunnen voorzien.

Verder hebben we extra maatregelen genomen om de best mogelijke kwaliteit te garanderen. Één van deze is dat elk pak opgelat wordt op speciale latjes, welke zorgen voor optimale luchtstroom door het pak.
Een goede luchtstroom door het pak zorgt er voor dat het voordrogen geleidelijker verloopt. Dit is belangrijk voor de best mogelijke droogresultaat, met rechte en vlakke planken.